Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Costa Rica Bella Vista

Costa Rica Bella Vista

De regio Tarrazu bevindt zich in de bergen van Costa Rica en staat er om bekend goede koffie te produceren. Tarrazu is een marktnaam voor koffie die in de regio wordt geproduceerd en verwerkt. Van koffie uit dit gebied is bekend dat het relatief zwaar van smaak is met een complex aroma.

Regio: Antioquia, Tolima, Caldas, Valle del Cauca, Huila, Cauca, Santander
Groei hoogte: 1.200 – 1.800 meter
Soort: Caturra, Catuai
Oogstperiode: December – Februari
Proces: Gewassen, trommel gedroogd
Aroma: intens, geurig, bruine suiker
Smaak: Citrus, tropisch fruit, abrikoos
Body: Rond
Zuurgraad: Helder, levendig

Over Costa Rica

Als een van de meest charmante en mooie landen van Midden-Amerika, is Costa Rica met recht populair als bestemming voor zowel toeristen als expats. Een andere reden voor de eeuwigdurende populariteit van het land is de fascinerende, bloeiende koffie-industrie.

Met een bevolking van iets minder dan 5 miljoen die in een gebied van 19.730 vierkante mijl leeft, is Costa Rica een klein land dat veel stoot uithaalt. De eerlijke, trotse aard van Costa Ricanen, het lage criminaliteitscijfer en de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit maken Costa Rica een aantrekkelijke plek om te wonen of zelfs eenvoudigweg te bezoeken.

Hoewel de hoofdstad, San José, cultureel veel te bieden heeft voor toeristen, is Costa Rica vooral bekend om zijn gevarieerde landschappen, waaronder regenwouden, stranden en vulkanen, waardoor het ook de perfecte plek is om koffie te laten groeien. Het land exporteert jaarlijks 1,2 tot 1,5 miljoen zakken koffie. Het oogstseizoen loopt van december tot februari.

Costa Ricaanse koffieverwerking is zeer geavanceerd en kan worden omschreven als state-of-the-art.