Bekend om zijn consequent rijke smaak en een diepe, wijnachtige zuurgraad en aangenaam aroma, Keniaanse koffiebonen hebben een uitgesproken heldere smaak met complexe tonen van fruit en bessen.
Regio: Nyeri
Groei hoogte: 1.700 – 1.800 meter
Soort: Arabica
Oogstperiode: Oktober – December
Proces: volledig gewassen, in de zon gedroogd op verhoogde bedden
Aroma: Fruit
Smaak: Nectarine, sinasappel, rode wijn, cranberry, toffee
Body: Goed gebalanceerd
Zuurgraad: Sappig
De fabriek in Gaturiri is gelegen in het Nyeri-district in het zuidelijke deel van Mt. Kenia en maakt deel uit van de Barichu Cooperative Society. Gaturiri bedient ongeveer 1.100 kleinschalige producenten en produceert ongeveer 600 ton kersen. Vers rivierwater uit de Kirigu-stroom wordt tijdens de verwerking gebruikt. Gaturiri is een Kikuyu-naam voor “de struiken” die voornamelijk rond het gebied werden gevonden. De plaats was beroemd van deze struiken en veel mensen moesten kruiden gebruiken om medicijnen te maken voor zowel mens als vee.
Barichu Farmers Cooperative Society bevindt zich in Mathira East Sub-County in Nyeri County. Het is momenteel samengesteld uit vier fabrieken, Karatina, Karindundu, Gaturiri en Gatomboya. Het werd geregistreerd in oktober 1996 onder Cooperative Development en Coffee Board of Kenya. Het heeft 5800 geregistreerde leden en produceert 3 miljoen – 5 miljoen kilo koffie. Barichu werkt om de boeren kredietfaciliteiten te geven voor schoolgeld, input van boeren en andere noodsituaties. Hun doel is om landbouwers voor te lichten over teeltmethoden en andere landbouwmethoden die belangrijk zijn voor de koffie. Ze hebben een demonstratiekavel gefinancierd door Tropical Management en hebben een kwekerij die de hele maatschappij van rijpe zaailingen voorziet om te helpen de productie / het inkomen van landbouwers te verminderen.